Els imprescindibles de MMP (9è programa)

Novè programa de “Els imprescindibles de Miquel Martí i Pol”, de Ràdio Roda. Aquest és del poema “De societat“.
Aquest serà l’últim programa, si més no, fins després de l’estiu.

“Benvinguts als imprescindibles de Miquel Martí i Pol. Avui he triat el poema “De Societat”, del llibre “Crònica de demà”. Un llibre que es va fer l’any 1976.

En aquest poema penso que hi desemboquen diverses emocions, però principalment hi trobo una fúria continguda envers la hipocresia de la societat. No la societat vista a gran escala, sinó la societat vista d’una forma més pròxima; els amics, les parelles, i el dia a dia de tot això.
En el poema es parla de les converses de sempre, dels principis de sempre, i de com aquests principis es poden difuminar ràpidament un cop ens toca viure. Un cop tenim la oportunitat de viure intensament.
Al poema es parla de la infidelitat, i s’hi entreveu el parlar per parlar i la poca cosa del dia a dia. S’hi entreveu la decepció de la vida correcte. De com l’amor es va diluint en la superficialitat i la rutina, i en una petita i discreta indiferència. S’hi entreveu que a vegades la maldat arriba com per venjar-se de la vida. Sense escrúpols, fins i tot amb alegria.
I parla també de que tot torna, i de que les coses canvien molt menys del que voldríem. De que potser costa massa marxar dels llocs on ens sentim segurs, o de que potser, no hi ha manera de marxar-ne.”
No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.